2299076050 36ο χλμ Λεωφόρου Πόρτο Ράφτη, Πόρτο Ράφτη lazaridisenergy.klima@gmail.com
hero image

 

Fan Coils
Λαζαρίδης - Τεχνική & Εμπορική Εταιρία - Πόρτο Ράφτη

Τα Fan Coils (σώματα βεβιασμένης κυκλοφορίας) είναι εσωτερικές μονάδες που μεταφέρουν την θερμότητα ή την ψύξη στους διάφορους χώρους μέσω της τροφοδοσίας τους με νερό με την κατάλληλη θερμοκρασία.  Σε μεγάλα κτίρια ή ξενοδοχεία, σε χώρους συνάθροισης κλπ. τα Fan Coils αποτελούν μια αξιόπιστη και οικονομική λύση. 
 

 

Εκτός από τους παραπάνω χώρους, στα κτίρια που επιθυμούν ένα καλύτερο τρόπο ψύξης από αυτον που προσφέρουν οι τοπικές κλιματιστικές μονάδες, μπορεί να γίνει εγκατάσταση σωμάτων βεβιασμένης κυκλοφορίας χωρίς να είναι απαραίτητη μεγαλη ανακατασκευή του χώρου. Βέβαια, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν απαραίτητες προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν,  όπως μόνωση και διατομή σωληνώσεων, αποχετευτικό σύστημα κλπ.

Πλεονεκτήματα:
• Μικρότερο κόστος
• Καλύτερη απόδοση 
• Δίνει τη δυνατότητα της εφαρμογής ενός βοηθητικού συστήματος αερισμού, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη άνεση 
• Θερμοκρασιακή αυτονομία του κάθε χώρου ξεχωριστά, με τη χρήση του θερμοστάτη και της τρίοδης βάνας που υπάρχουν σε κάθε fan coil

 

 

 

     
     
 

Τα Fan Coils παίρνουν νερό στο στοιχείο τους, σε χαμηλότερης θερμοκρασίας όμως, μεταξύ 35°C και 50°C, και με τη βοήθεια του ανεμιστήρα διανέμουν τη θερμότητα στο χώρο, ενώ τα απλά σώματα καλοριφέρ διανέμουν την θερμότητα με φυσικό τρόπο και μέσω απαγωγής χωρίς τη χρήση ανεμιστήρα. 
Επιπλέον, με χρήση αντλίας θερμότητας μπορούμε να έχουμε και ψύξη, με ένα σύστημα κλιματισμού.
 Υπάρχουν διάφορες μορφές των μονάδων Fan Coil, ανάλογα με τον χώρο, την αρχιτεκτονική και την διακόσμηση όπως (τοίχου, δαπέδου εμφανή, δαπέδου κρυφά για κανάλια, οροφής εμφανή, οροφής κρυφού τύπου για κανάλια και κασέτες).

Η στάθμη θορύβου (db) είναι πολύ χαμηλή ειδικά στη χαμηλή ταχύτητα, ανάλογη των κλιματιστικών μονάδων, σε όλα τα νέα fan coils που έχουν και πιστοποίηση Eurovent.

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι επιπρόσθετα με τα παραπάνω πλεονεκτήματα, υπάρχει επίσης και η δυνατότητα χρήσης ανεμιστήρων inverter, μέσω των οποίων η κατανάλωση ρεύματος μειώνεται αρκετά και οι ταχύτητες του ανεμιστήρα γίνονται σχεδόν αναλογικά.